10 ting jeg har lært i marts (...på den hårde måde):

Du ER en god mor!! Lad ikke andre fortælle dig andet.

2016-04-01 19.14.47

Endnu engang har jeg været vidne, til en god gang mommy-mobning. Og hvad er så det? I min optik er det når en gruppe mødre stiller sig op og peger fingre, ryster på hovedet og stiller spørgsmålstegn til en given handling fra en ganske uskyldig moders side.

Hvad menes der mon med uskyldig? Jo, uskyldig er når en moder med alt sin kærlighed træffer en beslutning, hun finder bedst for sit barn OG/ELLER for sig selv samt sit barn, som værende et team. Det være sig at forsøge at lære, at give sit barn en bedre nattesøvn. Det være sig at beslutte, at natamningen skal ophøre eller sågar at lære sit barn, at det skal sove i egen seng. Eller lignende.

Om jeg fatter at nogle kan have så pisse hamrende travlt, med at stille sig til dommer for andre mødres færden? De bør skamme sig. Jeg er i øvrigt ret sikker på, at ingen af dem selv har børn, der som 18 årige stadig sover med patten i mundvigen, i smørhullet mellem mor og far. Og i så fald, så lad os lige tage en snak.

Prøv nu lige at hør her:

Ammer du til dit barn er 3 år? Fint. 

Gav du dit barn sutteflaske fra start? Så har du nok skulle igennem en masse overvejelser og fået gode råd samt informationer med på vejen. – Men samtidigt også godt luret, at moderskabet ikke sidder i patværket. Så det er også fint.

Newsflash: Dit barn vokser med ret stor sandsynlighed op og bliver næstkærlig uanset hvad. 

Tager du selv ud på Svend-Bendts øko-mark og høster korn og flager, som du derefter går hjem og langtidskoger, så dit barn får baby grød lavet fra bunden? Fint. 

Køber du baby grød på tilbud i Fakta? Så er det også fint. 

Newsflash: Dit barn vokser med ret stor sandsynlighed op uanset hvad, og får en fin gennemsnitlig uddannelse.

Samsover hele familien i King Size sengen der hjemme? Fint. 

Trives dit barn fint med at sove i egen seng? Så er det også fint.

Newsflash: Så vidt jeg ved, er der ikke evidens for faldende IQ hos barnet, om man vælger den ene metode frem for den anden.

Mødre er forskellige. Og dog… Én ting har de til fælles: Alle elsker deres børn her fra og til verdens ende. Og når nogle tillader sig at stille spørgsmålstegn til en mor, ved at pege fingre, fordi de tilfældigvis har en anden moderreligion, piller man ved det aller mest fundamentale i en mor. Og det har man ikke ret til og man fortjener en flad med et vådt amme-indlæg. Bevares, kom gerne med gode råd. Men blot fordi ens holdning er forskellig, besidder man ikke nødvendigvis den endegyldige sandhed.

Lad nu for pokker mødre være de (gode!!) mødre de er!

Billedet (som er en del af en lang række lignende billeder om moderskab) er venligst udlånt af Instagrammeren @Thosemessymoments.


Følg med i Lillemors univers her:

Instagram / Facebook / Bloglovin' / Snapchat: lillemor-blog

lillemorblog_logo

11 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg har lært i marts (...på den hårde måde):