Der var engang en Kummefryser...

Nej, du har ikke FLÆKKET din tissekone!

20170528_065848

Er der én ting der kan give en jordemoder en rislen ned af ryggen og lysten til, at lægge sig i fosterstilling og med store stirrende øjne gynge frem og tilbage, alt i mens vi tjanter “Nej, nej, nej!!” – så er det når kvinder der lige har født, spørger:

“Hvaaa…er jeg FLÆKKET?”

“Nå, hvad er status? Er jeg SPRÆKKET?”

Eller

“Håber sørme ikke jeg er REVNET hele vejen!!”

Vi. Kan. Ikke. Tage. Det.

Vi bliver fysisk dårlige, får højt blodtryk og rysteture! Så lad mig nu lige slå fast én gang for alle, at det altså hedder:

AT BRISTE!

FLÆKKER er sådan noget vi gør på Vestegnen, når der er nogen vi ikke kan lide, eller når nogen springer over i køen i Netto. Så flækker vi dem én. Det er ikke kønt, det indrømmer jeg! Men dét er at flække. Man flækker ikke sin tissekone.

En SPRÆKKE er eksempelvis noget venstre politikere benytter sig af, når de er i svømmehallen og får muligheden for i smug, at kigge ind på de kvindelige gæster i saunaen ved siden af. Man sprækker ikke sin tissekone.

En REVNE er noget mange håndværkere er i besiddelse af bagtil og stolt viser frem, når de bukker sig forover. Man kan få lyst til lige at køre dankortet et smut igennem, men rygtet siger, at der ikke kommer synderligt meget succes ud af det. Men én ting er sikkert…man revner ikke sin tissekone.

Man brister! Og det er endda meget normalt 😉 Mellem 60-80 % af førstegangsfødende, får en lille bristning med sig på vejen der kræver suturering. Det kan eksempelvis være den lilles finger, der får revet lidt af slimhinden på vej ud. Dvs. ganske uundgåeligt (men udløser til gengæld en middag for moderen om 18 års tid!). Det bedste du kan gøre for at undgå at briste er:

 • Lav masser af knibeøvelser i graviditeten, så du træner de to muskler der er tætomsluttet tissekonen. Dette er ikke evidensbaseret men noget tyder på, at det kan have en effekt. I øvrigt kommer en veltrænet muskel bedre i form igen efter fødslen. Og det er sgu egentlig bare meget rart, at kunne hoppe i trampolin uden at tisse i bukserne, ik’? (PS: Er jeg den eneste der sidder og laver knibeøvelser lige nu?)
 • Smør mellemkødet med olie (babyolie/madolie) igennem graviditeten og under fødslen (heller ikke evidensbaseret, men da forsøget værd!)
 • Bed jordemoderen om at holde en meget varm klud på mellemkødet under pressefasen (det plejer vi nu at gøre alligevel, men nu ved du hvorfor!)
 • Fød evt. mens du ligger på siden, da der så kommer mindre pres på mellemkødet.
 • GISP når jordemoderen beder dig om det 😉 Dit mellemkød kan blive op til 2cm mere “elastisk”, ved at føde langsomt og ved at gispe når jordemoderen beder dig om det.

Selv tak!

Og fortæl mig så lige nogle røverhistorier fra din fødsel. Var jordemoderen bare pisse god? Fik du sagt noget pinligt? Sagde din mand noget pinligt? Hvad var det bedste? Hvad ville du gøre om?

Og vil du gen-/læse lidt om min første fødsel, dengang Kummefryseren kom til verden, så kig med HER 😉


Følg med i Lillemors univers her:

Instagram / Facebook / Bloglovin' / Snapchat: lillemor-blog

lillemorblog_logo

37 kommentarer

 • Trine

  Hahaha! da jeg havde født min datter spurgte jeg også “er jeg gået i stykker?!” Jordemoderen var så sød at sige nej, alt imens hun stod og vurderede hvorvidt skaden var af den helt slemme slags!! Lad mig bare sige sådan… da jeg lå på operationsbordet og var blevet syet færdig, spurgte jeg lægen hvor mange sting jeg havde fået – hun kiggede op på mig ” hah! Jeg stoppede med at tælle, men nu er alt da rykket tilbage hvor det kom fra!” ………… fuuuuuuuck. To millimeter fra nummi!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Da jeg fødte min datter var jeg virkelig træt til sidst. Jeg havde haft veer on/off i 5 dage så ingen søvn til mig. Jeg nægtede smertestillende lige indtil det var for sent at give mig det. Jeg endte med lattergas. Det var det bedste! Det hele var sådan en dejlig tåge 😂 Nå men, det endte med at min datter blev flået ud med en sugekop – ja sådan føltes det altså! Jeg kan bare huske at jeg tænke “gad vide om jeg SPRÆKKER helt op i nakken eller kun halvvejs

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg nåede ikke at få lavement sidste gang.. 😑 Værsgo!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  HEY!!! Det var derfor jordemoderen brugte en varm klud! Det er snart 3 år siden jeg fødte vores datter, og først nu ved jeg hvorfor! 🙂 Jeg turde ikke spørge bagefter, i frygt for at lyde som en amatør. 😛 Haha!
  Jeg fødte på siden og fik ikke én skramme! Satser på at komme hel igennem igen, når jeg skal føde til August.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Efter en meget fin fødsel på 12 timer (6 af dem hjemme på gulvet), med en for kort navlestreng, et lidt skævt hoved og aftagende veer, bristede jeg vist nok en del (de snakkede meget om ordet rektal ..et-eller-andet..?). Mens lægen og hendes to studerende syede og dikke-dikkede fik jeg pruttet hende op i ansigtet et par gange. Da hun efter en time afslutter, får hun lige en afskedssalut og jeg griner og udbryder ‘ej undskyld altså!’. Hun svarer bare køligt ‘ja, nu har vi også været deroppe og rode længe’!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg sad SÅ meget og lavede knibeøvelser resten af teksten, efter det punkt 😝
  Ved fødslen af min datter fra juli 15′ havde jeg nogle dejlige jordemødre og jeg brugte bla. 3-4 timer i badekar!! Elskede det 👍
  Jeg fik dog bidt min kæreste i overarmen under udvidelses/pressefasen..
  Håber virkelig på at kunne føde på Hvidovre igen til november 😍👶

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michele

  Nuvel det hedder at briste…. men når man efter endt baby levering ender med godt og vel 28 af de fine korssting i understellet, så føles det ikke som en brist men som om at man er flækket hele vejen op til ribbenene! Og at 117 knibeøvelser OM dagen aldrig vil fører til at ens tis’kone nogen sinde bliver brugbar til anden end ufrivillig vandadgang et pr gang eller 7 om dagen🙈 just saying…….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jeg har begge gange haft en meget lille revne – øhhh bristning 😅
  Og begge gange har min kæreste benyttet den latterlige kommentar: ‘Nu gir’ I hende bare et par ekstra sting ikke’….
  Anden gang var km dog ret frisk og sagde ‘ vil vil sgu gerne lige have lidt at måle efter – kan fu ikke lige komme frem med den’
  Behøver jeg at sige, at der blev ro 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Måske derfor min jordemoder “glemte” at orientere mig om, at jeg skulle sys med et enkelt sting og bare gjorde det?? 😄 Kan ærligt talt ikke huske, om jeg fik brugt ordene “sprækket” eller “revnet”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har født 2 gange siddende på knæ, og kunne så klemme håndtagene i hovedgærdet, så min mand kunne servicere med saft mm.
  Jeg har haft en bette brist, der krævede et enkelt sting første gang… Alt i alt nogle gode oplevelser, med dejlige og kompetente jordemødre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Vi fandt ret hurtigt ud af at det smertelindrede fantastisk når min mand masserede min lænd under veerne. Så det blev en rutine hver gang der kom en ve; op at stå, massér massér massér og så ned at hvile indtil næste gang. På et tidspunkt siger min mand: “Ej, jeg begynder altså at få lidt ondt i hænderne”. Jeg husker ikke, hvad jeg præcist svarede, men det har nok været noget a la “Jeg er lige i gang med at føde vores barn, så du er nok nødt til at udstå smerten i dine hænder….”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Min fødsel var helt fantastisk og nok også lidt speciel for en førstegangsfødende. Jeg vågnede af veer kl. 3.30, kom ind på fødegangen kl. 5.15, fordi jeg fornemmede, at det ville være en god idé. Fik at vide, at jeg kunne få kørt hjertelydskurve, men at jeg blev sendt hjem igen bagefter, fordi “INGEN er i så godt humør, når de er i aktiv fødsel”. Efter hjertelydskurven om jordemoderen ind igen, og sagde at hun nok hellere måtte undersøge mig, da jeg med et vildt blik i øjnene sagde, at hun ikke måtte sende mig hjem igen. 7-8 cm åben, lød dommen. Og af sted på fødestue med pressetrang (her havde jeg nået at skide lidt på gulvet på modtagestuen på Hvidovre – sorry 😁) 5 presseveer og 12 min efter ankomst til fødestuen (3,5 time efter første ve) var min lille dreng ude. Det var din søde kollega, som tog imod. Hun var HELT fantastisk. Jeg fik en 2. grads bristning, men det var vist fordi det pludselig skulle gå stærkt, fordi min søns hjertelyd faldt ret meget. Men det blev syet meget grundigt og fint 😊👏

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Skøøøøny indlæg – og nej, du er klart ikke den eneste, der lige starter på lidt knibeøvelser under læsningen 🙈
  Er glad for, jeg ikke flækkede under mine fødsler – men en enkelt lille bristning første fødsel fordi supermand insisterede på at have hånden med ud ved sin kind, klar til at gribe verden – det koster klart en middag om nogle år!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg havde også en kanon fødsel. Min mand hjalp mig med at trække vejret ned i maven if slappe af under veerne og da vi kom til presse veerne inden jeg måtte presse var at brøle det eneste der kunne holde mig fra at presse. Mellem hver ve undskyldte jeg meget for mine brøl til både min mand og jordemoderen og så brølede jeg igen. Jeg ville hellere have født hende 10 gange end at gå gennem den første måned med hende igen. DET var den hårde del. Reflux gjorde at hun nærmest ikke sov. Nogen døgn kun 4 x 20 min. Fuck my life det var hårdt. Men fødsel inkl bristning var ingenting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Jeg havde også en kanon fødsel. Min mand hjalp mig med at trække vejret ned i maven og slappe af under veerne og da vi kom til presse veerne, inden jeg måtte presse var at brøle det eneste, der kunne holde mig fra at presse. Mellem hver ve undskyldte jeg meget for mine brøl til både min mand og jordemoderen og så brølede jeg igen. Jeg ville hellere have født hende 10 gange end at gå gennem den første måned med hende igen. DET var den hårde del. Reflux gjorde at hun nærmest ikke sov. Nogen døgn kun 4 x 20 min. Fuck my life det var hårdt. Men fødsel inkl bristning var ingenting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanet

   Jeg føler SÅ meget med dig med det refluks. Vi har igennem det samme og tog gerne en fødsel mere i byt.
   / Jeanet

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg vidste bare at jeg var “gået i stykker” (som jeg åbenbart fejlagtigt kaldte det) under første fødsel.. fødte min søn på een gang / i eet ryk. Og jeg havde ret. Det krævede 9 måneders problemer bagefter.
  SÅ da jeg skulle føde anden gang, fik min dejlige jordemoder og jeg talt meget om, hvordan hun med en varm klud ville støtte mit mellemkød, så generne måske blev knap så slemme..
  Da hun så bad mig gispe og IKKE presse videre, hele 4 presseveer i træk (tog det at føde hovedet når jeg skulle gispe og dermed trykke pause) SKREG JEG BARE “det kan jeg sgu da ikke… av av av min tisse kone!!!” 😂😂😂😂

  Jeg fik en 2.grads bristning, men langt pænere og mindre problematisk end ved første fødsel.
  Tak til min jordemoder under 2.fødsel for kyndig vejledning – og for at bære over med mig 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hmm jeg aner faktisk ikke, hvilket ord jeg brugte! Tror måske bare jeg spurgte, hvordan det så ud!? Men jeg tror måske ikke, du (og andre jordemødre) skal forvente, at alle fødende lige bruger det rette fagudtryk… Det kan sgu godt være svært at tænke klart, når man ligger der med en finger oppe i numsen (igen, igen) fordi de lige skal vurdere, om der nu er “hul” hele vejen igennem 🙈 Jeg var sådan en kombineret første/andengangs fødende med vores datter ovenpå akut kejsersnit i pressefasen den første gang. Og kombineret med en hurtig fødsel her anden gang, og en baby på 4600g som stod lidt skævt, så BRISTEDE 😉 jeg altså en del. Det var klart bedre end at ende i kejsersnit, men jeg syntes faktisk, den halvanden times syning var lige så slem som fødslen – og jeg lavede lige så mange gisp og lattergas som under fødslen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Under min første fødsel skulle tingene pludselig gå stærkt.. mine presseveer var væk så en assisten var ved at lægge en venflon i min venstre hånd.. jeg får besked på at presse (uden at have pressetreng),for ud skulle min datter.. jeg forsøgte, men der skete ingenting! Jordemoderen tager saksen frem.. min kæreste bliver forskrækket, jeg tænker mest på, at jeg havde læst det ikke gjorde ondt at få et klip… jeg får et sidste forsøg på at få hende ud men det lykkedes ikke..
  jordemoderen klipper, og for f….. det gjorde ondt!
  Men ud kommer min pige..
  efterfølgende siger jeg i en bemærkning, at jeg ikke havde forestillet mig at detgjorde så ondt at få et klip.. hvortil jordemoderen siger: det var også en sløv saks!!! tak for lort😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  JM: på næste ve lægger jeg et klip og så føder du hovedet
  Mig: DET GØR DU BARE IKKE!
  JM: Jo det gør jeg
  Mig: okay……

  Efter fødslen:
  JM: Ej det her er godt nok meget pinligt! Jeg har klippet dig forkert… jeg har kun klippet i huden og ikke musklerne (???, red.) og den saks jeg fik brugt var vist lidt døv…
  Mig (tænker): Har du klippet mig i skrævet med en døv saks til ingen verdens nytte dit sindssyge kvindemenneske?!?!?
  Mig (siger): Se min smukke baby 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidse

  Jm: prøv at mærk
  Mig: arggg hvad er det????
  Jm: det er da babyes hoved om et øjeblik kan du presse det helt ud…
  Mig:😅
  Ps jeg er læge og kunne måske have regnet ud hvad jeg kunne mærke…..
  Og har ikke fået et eneste sting i mine fødsler og haft virkelig gode oplevelser med jm!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Ved min første fødsel fik jeg morfin at sove på, da veerne ikke var så stærke. Da min jordmor kommer ind om morgenen, får jeg udbrudt: “se skat, en neger”🙈🙈🙈
  Jeg fik min mand til at købe en buket blomster, mens vi lå på barselsgangen, for var simpelthen så flov😂😂😂 hun tog det pænt👍🏻👍🏻
  Jeg bristede meget ved første fødsel og inden lægen kommer og skal sy mig, hører jeg jordmoderen sige til en assistent: “puha det er flænseren der er på arbejde idag, han syr så grimt”😱😱😱

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hahaha😂 Elsker tegningen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Skønt indlæg.
  Fødte min første i januar, egentlig gik der 7 timer fra første rigtig ve til hun kom ud, men det føltes så meget kortere, fordi vi var i transit stor del af tiden. Tre taxa’er hentil/hjem/hentil Hvidovre. Blev forsøgt sendt til Hillerød pga pladsmangel og jeg var for rolig, men var så 8cm, da jeg alligevel ankom til Hvidovre. Og selvom det ikke gik helt smurt og der pludselig var 8-9 mennesker i rummet, så følte jeg mig i trykke hænder. Og plads til grin, både da jeg pludselig spørger om det er for sent til epidural og da jeg (2veer før hub kom ud) siger, at jeg ikke vil mere, og de godt kan fjerne den sugekop. 🙄😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg spurgte efter hver (HVER!!!) presseve “er jeg flækket i røven?!?” HAHAHAHA det er simpelthen så pinligt at tænke tilbage på. Men jeg er også fra Vestegnen 😏😎
  Fødte på Hvidovre og det var en virkelig god oplevelse. Jeg følte mig virkelig tryg og det var en god oplevelse…..måske lige bortset fra da selve ananas med modhager aka min baby skulle presses ud 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie-louise kleszewski

  Vi (min mor og jeg) er i Føtex, jeg har spist mig til godt og vel 25 kg ekstra i min graviditet, og der var da lige plads en til en ekstra pizza inden vi skulle ind og handle. Da jeg havde konsumeret pizzaen (den hele) handlede vi. Da vi (min mor) skulle betale ved kassen fik jeg det meget mærkeligt og synes jeg havde voldsomt menstruation smerter….. Bom vandet gik og afsted med os….. Panik panik nu skulle jeg jo føde….. eller ikke lige med det samme det mente min jordemoder ihvertfald ikke, da jeg ringede og fortalte at vandet var gået, det fik hun jo så ret i :-).
  6 timer senere fik jeg presse veer. Jordemoderen som skal hjælpe med at føde høre simpelthen så dårligt….. Hver gang jeg sagde noget til hende skulle jeg gentage mig selv flere gange og tale meget højt før hun overhovedet hørte hvad jeg sagde 😀 men nu kan man jo sige at det også mest var hende der sagde noget i dette tilfælde😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Mærkeligt indlæg. Risler det ligefrem ned af ryggen fordi fødende kvinder ikke er inde i jordemoder retorikken ? Lad dog en fødende kalde det flække/sprække hvis det er det hun vil…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Åh jeg elskede at føde og havde den bedste jordemoder og studerende. Eller den sidste var. Nåede 3 forskellige på trods af jeg kun var der 4
  Tomer. Ringede til fødegangen efter 3 timer med veer, fordi jeg havde veer med 3-4 min mellemrum og kunne mærke det gik stærkt. fik allernådigst lov til at komme ind. Var så 8 cm åben og så fandt de ret hurtigt en fødestuen til mig 😂 Jeg fik så ødelagt fødestuen lidt. Eller sengen gjorde. Den sad åbenbart fast i et eller andet og det endte med at panelet blev revet ud af væggen 😂 Kan huske jeg brokkede mig gevaldigt over, at slangen røg af iltmasken, som jeg havde fået besked på at trække vejret MEGET dybt i, pga dykkende hjertelyd. Han stod skævt. Men blev så sur over at få taget pH anden gang at han “rystede på hovedet” om så stod lige. Mine presseveer var ret korte og han skulle bare ud. Aå den fantastiske jordemoder brugte fingrene til at skabe ekstra plads til ham. Fuck det gjorde ondt! Da jeg havde født halvdelen af hans hovede var der ikke mere ve og så måtte jeg da bare lige vente 2 min på den næste. Aaaaaaaaav. Følte seriøst ser var ild i mig. Gispede resten af hovedet ud på næste ve og kroppen på veen efter.
  Er så ked af at jeg ikke må føde vaginalt igen pga bækkenbrud og operation.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Under første barns fødsel endte jordemoderen med at klippe mig for at få babyen ud. Så kan du nok så meget kalde det en bristning,men det føltes som at være flækket. Vildt ækel oplevelse. Hun klippede løs og det gjorde skideondt. Jeg havde Heldigvis (?!) så travlt med at ømme mig,at jeg ikke hørte hende sige til sygeplejersken “denne her saks skal smides ud bagefter. Den er vildt sløv”, og min mand ventede med at fortælle mig det,til vi var på behørig afstand af jordemoderen. Det var nok meget godt. Ellers var jeg muligvis kommet til at klippe hende en lille smule i skrævet med en sløv saks. Eller…det var jeg nok ikke. Men jeg var ikke fan af den jordemoder. Men det var min første fødsel,så jeg havde ikke noget at sammenligne med. Jordemoderen ved min tredje fødsel var til gengæld awesome! Hun var virkelig sjov,og vi havde en fest på fødestuen. Og da det hele tog en lidt dramatisk drejning med et meget højt blodtryk,følte jeg mig i virkelig trygge hænder. Tredje barn er lige fyldt et år og jeg har så tit tænkt på at sende den jordemoder en kærlig hilsen med tak for hendes måde at håndtere min fødsel. Hun har formentlig taget imod hundredevis af børn og glemt alt om os, men derfor er det jo altid rart med anerkendelse. En af dagene gør jeg det sgu!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Da jeg i dec 2013 fødte min søn, som førstegangsfødende på Hvidovre. Efter flere meget smertefulde timer med vedrop og uden nogen form for smertelindring, da det hele gik ret stærkt. Da jeg havde presset hovedet ud, skulle jeg vente på næste ve for at presse det sidste, siger min jordemoder kækt “så Mette, nu har du hoved i begge ender” jeg flækkede af grin *apropos*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Ha ha ha, jeg er helt med – FLÆKKEDE af grin 🙂 Alligevel kækt (dog sjovt!) sagt af jordemoderen! Det er nu dejligt med lidt humor!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Da veerne startede herhjemme var min mor lige så rar at nævne, at hun ved min fødsel ‘bristede’ fra A til B. Vidunderlig start..Lige den opbakning man drømmer om på vej til hospitalet 😂 I venterummet på hospitalet, hvor jeg sad og ventede på fødestue plads, sad to kvinder og snakkede om, at den ene af de to lige har født og er flækket fra for til bag (og der var utvetydigt meget vestegn i spil, selvom vi var på Hvidovre). Christ!! 😅
  Slap dog fra to fødsler med samlet set 4 presseveer og 3 sting. (Synes generelt der er for lidt fokus på de gode historier 💚)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Ha ha hej Maria. Åh Gud, ja sådan en kommentar har man ikke lige behov for, at få med på vejen. Og du har ret – der ER for lidt fokus på de gode historier!! Så tak fordi du deler din!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  25 sting. Hans hovede var lidt stort. Han startede ud med at ligge uden for skemaet for hovedstørrelse… så måtte sundhedsplejersken selv improvisere.
  Man er lidt tilbageholdende, de første gange, man skal på potten med 25 sting…. en såret kriger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Min første fødsel var et mareridt med en forfærdelig jordemoder. Det gjorde ondt på en helt forkert måde meget specifikt i et punkt i nederste del af maven. Da jeg sagde det t jordemoderen, sagde hun at det skal jo gøre ondt. Da jeg bad om epidural, sagde hun at det var for sent. Da jeg sagde at jeg var bange, spurgte hun hvad jeg var bange for. Jeg kunne ikke formulere, at eg var bange for at dø, og fik ingen hjælp fra hendes side til at håndtere angsten. To timer senere sluttede hendes vagt heldigvis og jeg fik en ny jordemoder. Min livmoderhals sprang (den havde ikke kunnet give sig) og presseveerne begyndte. Jeg fik bedøvelse mellemkødet og de blev nødt til at vise mig sprøjten flere gange, fordi jeg var så bange for at de ville snyde mig ligesom den første. Efter fødslen blev jeg syet v livmoderhalsen af en læge med kun lattergas og akupunktur.
  Det tog mig et år at kunne fortælle om fødslen uden at græde. Jeg hader stadig den første jordemoder og blev lykkelig den dag de lukkede fødeafdelingen på Frederiksberg hospital (hvor det foregik).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  😊jeg er med på din pointe. Men jeg forbeholder mig stadig retten til at sige, at jeg gik megameget i stykker. Selvom jordemoderen svarede, at jeg havde fået en lille rift- da jeg spurgte om jeg gok i stykker….og det så viste sig at jeg var bristet ( 😉) 10 cm inden “indeni” og der dermed var hul mellem skede og tarm….en stomi, x antal operationer, rekonstruktion af bagvæg har jeg nu stadig svært ved at sige at jeg bristede….et hjerte kan briste, et håb og en drøm kan briste….sådan forbinder jeg ordet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg fødte med min mor, som er jordemor, og det var en virkelig god oplevelse både for os og for Manden, og det var stort at opleve hende i den vildt profession rolle. Hun ville dog ikke klippe i mig, så det klarede en af de andre. Som en ekstra lille fin krølle, så deltog den jordemor der tog imod mig da jeg blev født, også 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der var engang en Kummefryser...