Jeg flover mig utrolig meget (og er flad af grin på samme tid!)

Jeg har sagt op

20170603_224827

Det var faktisk ikke en nem beslutning. At skulle sige op.

Jeg har været tilknyttet Hvidovre Hospital siden jeg blev færdig som jordemoder i 2010. Jeg har altid godt kunne lide det høje tempo, kollegaerne og fødslerne. Sagen er dog bare den, at Lillefars og mit parforhold, ofte består af en high-five i døråbningen der hjemme, når han træder ind af døren og jeg træder ud af døren. “Hej skat, vi ses skat!” har jeg hørt mig selv sige alt for mange gange, alt imens jeg har taget jordemoder-træskoene under armen. Måske lige kastet en hurtig bemærkning om, hvordan det står til med børnene og at der står mad på komfuret. Egentlig noget vi har vænnet os til og sådan nogenlunde fået til at fungere. I det hele taget er Lillefar en ret god jordemoder-mand og har i alle år (siden jeg var jordemoderstuderende), støttet op omkring, at jeg som jordemoder intet system har i min hverdag. At vi ikke kan planlægge noget mere end 4 uger frem i tiden (fordi en jordemoders vagtskema bare er sådan). At jeg er væk hver anden weekend. Osv.

Men børnene er i høj grad begyndt at stille spørgsmålstegn til mit fravær. Og jeg føler lidt, at jeg går glip af en masse værdifuld tid med mine egne børn, blot så jeg kan tage imod andres børn…

 Jeg har derfor i noget tid tænkt over, om der mon var noget andet som jordemoder-livet kunne tilbyde mig og tilfredsstille mig og som oven i købet også er mere små-børns venligt. Jeg er ret nysgerrigt anlagt og har i noget tid tænkt over, at det egentlig kunne være ret interessant, at lære at skanne gravide. For jeg har jo i mange år som jordemoder stået og kigget lægerne over skulderen, når de af den ene eller den anden årsag, har skulle skanne de gravide eller fødende. For mig har det jo egentlig mest af alt, blot været en sort skærm, med en masse hvide plamager og jeg har fattet absolut minimalt af, hvad det var der egentlig foregik på skærmen. Så jeg besluttede mig en dag for, at dét ville jeg lære. Jeg vil satme vide hvad der gemmer sig på skærmen 😉

For nyligt så jeg et stillingsopslag, hvor de søgte intet mindre end en kombination af en skanningsjordemoder og en fødegangsjordemoder. Jeg sendte en ansøgning og var så heldig, at blive kaldt til samtale. Og ja…så var jeg simpelthen så heldig at være den jordemoder de valgte ud af de interesserede! Det betyder at jeg pr. 1. juli starter op på Roskilde Universitetshosptal, hvor jeg størstedelen af tiden skal møde de seje gravide ved skanningsapperatet til nakkefoldsskanning, gennemskanning mv. Og så en enkelt dag om ugen, gribe et par børn på Roskildes fødegang. En ret fin kombination synes jeg selv, idet jeg både kan tillære mig ny viden, men også bibeholde mine kompetencer på fødegangen.

Og siden folk bare ikke rigtig gider, at tage ind om natten for at blive skannet, vil det komme til at betyde, at mange af mine vagter vil ligge inde for et mere “familie-venligt” tidsrum. At det så også er noget jeg rent faktisk har lyst til at lære og lave til dagligt, er jo så bare et kæmpe plus!

Jeg glæder mig. Glæder mig til nye udfordringer. Glæder mig til at lære at skanne. Glæder mig til at møde mine nye Roskilde kollegaer.

Det skal nok blive godt…det er jeg sikker på!


Følg med i Lillemors univers her:

Instagram / Facebook / Bloglovin' / Snapchat: lillemor-blog

lillemorblog_logo

40 kommentarer

 • Tina M

  Tillykke! Jeg fødte på Roskilde for 2 år siden, og havde den BEDSTE oplevelse. Både til scanninger, akupunktur og fødsel. De klarede min ok lange fødsel, med lidt komplikationer til UG og stjerne! ( han ville ikke ned, så måtte presse ham ned og det endte med kop og fyldt fødestue ). Men var helt tryg hele vejen igennem, og de var så søde allesammen, også i det døgns tid vi var der bagefter ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Hej Tina! Tak for din lykønskning og for at du deler din historie! Du kan tro at jeg også glæder mig til, at lære mine nye kollegaer at kende og ikke mindst at lære stedet at kende. Det skal nok blive godt! Og dejligt at du følte dig godt taget imod!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Tillykke 😊 Jeg fødte på Hvidovre for tre år siden og på Roskilde for et år siden. Der var stor forskel. Jeg havde en fantastisk oplevelse på Roskilde selvom det endte i akut kejsersnit. De var så utrolig søde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Der findes så mange gode fødesteder. Og jeg glæder mig meget til at lære Roskilde at kende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Har intet andet at sige, end STORT TILLYKKE! Jeg bøjer mig i støvet(jeg er ved at gøre rent herhjemme), og har simpelthen bare så meget respekt for dem der tør kaste sig ud i noget nyt, i stedet for at fortsætte “som de plejer”… Sejt gået!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Ha ha ha, den joke ville jeg ønske jeg havde fundet på. Og tak! Jeg føler mig også helt rebelsk, at jeg har turde tage springet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kæmpe stort tillykke! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rutsje

  Hvor lyder det bare fedt! Stort tillykke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lyder det helt igennem fantastisk – stort tillykke 🙂 Hvor er du GOD, at det blev lige præcis dig, der slap igennem nåleøjet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Hej søde Nadja! Ja, du kan tro at jeg også føler mig meget meget heldig! Det er så skønt. Og glæder mig til at prøve noget nyt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  NOOOO!!!! Jeg bliver altid så glad når jeg ser dit navn på fødselsjournalerne, når vi modtager ovenpå. Jeg tænker altid, hvor var de heldige😍 Men STORT TILLYKKE! Kan så udemærket forstå din beslutning! Det er det samme hi-five-forhold nurses i 3-hold praktiserer😏 Rigtig god vind! Roskilde er heldige 💜

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Ha ha hvor er du sød! Altså jeg er j oi virkeligheden bare lige så irriterende slash sød som de andre jordemødre. Og ja, I knokler også der ud af i skiftende arbejdstider! Tiden er dog kommet for os lige nu, hvor jeg skal prøve nye veje og se om det fungerer lidt bedre for familie virksomheden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Stort tillykke med det nye job 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg havde den bedste jordemoder på Hvidovre da jeg fødte der for 2 år siden. Jeg er siden hen begyndt at følge dig og tænk gid jeg bare skulle føde på Hvidovre og ville få lige netop dig som jordemoder. Om 5-6 måneder er det tid igen, denne gang dog på Roskilde. Nu krydser jeg alt hvad jeg kan for jeg rammer lige en af de dage du er sat på til at gribe babyer. Er sikker på man er i de bedste hænder hos dig. Held og lykke med det hele! Forhåbentlig vi ses.. måske til en scanning om ikke så længe. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Hej Mie! Årh hvor er du sød 🙂 Det ville være mig en fornøjelse! Lad os krydse fingre for, at jeg har fødegangs tjansen den dag så 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Vi glæder os også rigtig meget til du starter ❤️❤️Hilsen din “nye” kollega 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Kære NYE kollega 🙂 jeg glæder mig også meget, til at se dig hver dag! Så skal vi rigtig fortælle røver historier!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Eeeej så er der en sandsynlighed at jeg kommer forbi dig i næste graviditet. Jeg forudser en omgang sukkersyge igen og med det følger jo en adel scanninger. Det ville jeg altså syntes, var lidt hyggeligt 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Hej Tine! Altså lige bortset fra det med sukkersygen, så giver jeg dig ret i, at det da kunne være hyggeligt at sige hej i næste graviditet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Ja det er da en småtræls ting, men en ting der er til at leve med 🙂 jeg kunne kostregulere det sidst og havde ingen problemer. Men jeg fik lov til at se min baby en masse 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lyder det fedt! Stort tillykke med det nye job og chancen for at lære nye spændende ting.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Tusind tak Jeanette! Jeg er også meget spændt på at starte! Og ja, det føles faktisk fedt at “turde” at tage chancen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det lyder som en god og rigtig beslutning! Tid til familien og samtidig også arbejde med det du brænder for 😊Velkommen til Roskilde , et skønt lille sygehus (i forhold til Hvidovre)
  Vh sygeplejersken som er nabo til fødeafdelingen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Hej Maria! Jamen så bliver vi jo nærmest naboer 🙂 Det vil jeg glæde mig til! Råb endelig hej hvis du ser et tårnhøjt helvede med langt lyst hår komme valsende forbi i området 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor lyder det bare dejligt <3 jeg savner virkelig at skanne de gravide. Det er et virkelig fedt håndværk at kunne!! Held og lykke med det hele.

  Knus S

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Og dér fløj der en besked afsted til dig på messenger! ANEDE ikke at du har været sonograf? Det må jeg høre mere om!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie

  Synes det lyder som en god og meget velovervejet beslutning 😊
  Ønsker dig alt mulig held og lykke med dit nye arbejde, er sikker på det nok skal blive fedt 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Tusind tak Connie! Ja, har tænkt over det i en god rum tid. Tror helt sikkert at det er det rigtige, om end jeg virkelig vil savne Hvidovre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Stort tillykke! Det lyder da helt fantastisk! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonni Aabye

  Tillykke! 💐
  Sejt at du tager springet, og flot at du blev den udvalgte. 🎉
  Jeg håber, at dit nye arbejde bliver præcis så dejligt, udfordrende og spændende, som du forestiller dig, samt at dit familieliv vil blomstre i din nyvundne ekstra familietid. 😍👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Jeg synes også at det er lidt sejt, at jeg turde tage springet 🙂 Og jeg er sikke rpå at der gemmer sig både udfordringer, spænding og en masse i godteposen, på min nye arbejdsplads!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Ej hvor fedt – stort tillykke!! Jeg håber du bliver rigtig glad for det!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lillemor

   Tusind tak! Jeg glæder mig også utrolig meget, til at prøve noget nyt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder vildt spænende, tillykke.
  håber det bliver godt for jer alle

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Ej hvor er det altså bare fedt, når det hele flasker sig. Og man ikke skal undvære noget helt, for at få det andet også. Stort tillykke, kan sq godt forstår du er pisseglad og pissestolt:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg skal muligvis føde i Roskilde (alt afhængig af hvornår jeg skal have børn) og jeg har kun hørt godt om stedet.

  Jeg tror vist nok der kommer en fødeafdeling på det nye sygehus i Køge, så jeg kan også ende dér, men jeg ved det ikke endnu 🙂

  Held og lykke med det nye job – det lyder som en virkelig god stilling!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg flover mig utrolig meget (og er flad af grin på samme tid!)