Hvorfor fortæller vi altid kun den dårlige fødsels-historie?

Det dér blik i de vordende forældres øjne…

fb_img_1500291039423…når kvinden placerer sig på briksen og jordemoderen eller sygeplejersken sætter scanneren på og fremviser babys hjerte der blinker…

Er intet mindre end fantastisk!

I dag har jeg haft min første dag i ultralyds afsnittet, hvor jeg har været med til en masse scanninger. Flest såkaldte nakkefoldsscanninger, hvor de fleste forældre “møder” deres baby for første gang. Men også gennemscanninger/misdannelsesscanninger, hvor køn bl.a. bliver afsløret og nogle forbliver hemmelige.

Det blik parrene sender hinanden… Det saglige smil far får på læberne og kvindens øjne der pludselig bliver blanke, er ubeskrivelige. Jeg ved godt jeg bør have kigget mere på skærmen og mindre på parrene, men der er altså bare noget helt specielt over, at se parrenes hænder knytte sig og se de intense og lykkelige blikke de sender hinanden.

Jeg husker selv da vi fik kønnene at vide på Kummefryseren og Mandlen. Vi ville vide kønnet begge gange og var ikke i tvivl. Den forestilling vi pludselig havde om den lille, der dansede rundt inde i maven, blev pludselig lidt mere virkelig. Både ved synet, men også ved viden om kønnet.

Og som I kan se på ovenstående billede var vi ikke i tvivl om Mandlens køn. I øvrigt undskyld at jeg maser et billede af en penis i hovedet på jer, på denne højhellige mandag. Men “if you got it, flaunt it” som lægen sagde der scannede mig!

Nå, jeg ville bare lige dele min begejstring omkring mit nye job med jer! Det skal nok blive godt. Og ja, jeg ved godt at det ikke altid kun er lykkelige historier. Men lige nu tillader jeg mig selv, bare at være glad i låget.

Det må man godt nogle gange, ik?


Følg med i Lillemors univers her:

Instagram / Facebook / Bloglovin' / Snapchat: lillemor-blog

lillemorblog_logo

   

5 kommentarer

 • Camilla

  Skønt billede – vi har noget nær det samme af vores ældste søn 😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Det må også være en styrke virkelig at se de mennesker, man bogstaveligt talt kigger ind i😅❤️
  Min søn var så venlig at stå på hovedet og i spagat, da jeg fik en kønsscanning. Jordemoderen, der gjorde det, sagde, at han lå perfekt til en kønsscanning, men at det var godt, at vi ikke var kommet for at se hans ansigt eller noget – for det eneste hun kunne få et godt billede af var hans ædlere dele😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Dejligt indlæg 💙👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg ville tude flere gange om dagen hvis jeg havde dit job! Vi kender ikke kønnet på vores baby som kommer om en 5-6 uger.. Jeg har faktisk lidt svært ved at forstille mig at det er en pige eller en dreng. Altså at “den” har et køn. Det er bare en baby. Forhåbentlig en fuldstændig velskabt en af slagsen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Regitse

  Det er den vildeste følelse at se sin bebs på den skærm for første gang.. Og ens hormoner gør jo at øjnene går i sprinklermode så snart man ser og hører det dér lille hjerte, der skal slå resten af babys liv ❤️ Nøøj det er et spændende job du har Lillemor ❤️😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor fortæller vi altid kun den dårlige fødsels-historie?