Ting jeg har hørt mig selv sige #2

“Hvis vi spænder jeres bælte ind med to huller hvert år, hvor lang tid vil der så gå, før også I får svært ved at trække vejret?”

20170927_151841

Jeg kan godt lide at være jordemoder. Og jeg er god til det, hvis jeg sådan selv skal sige det. Men jeg var helt vildt meget i tvivl, om hvorvidt jeg skulle læse jura, noget inden for markedsføring eller om jeg skulle være jordemoder. Valget faldt på det sidste.

Uden at underkende mit eget jordemoder værd, så vil jeg dog også sige, at jeg kender nogle jordemødre, der er jordemødre helt ind i knoglemarven. Nogle hvis karrierer stod skrevet i stjernerne, allerede inden de selv kom til denne verden.

Én af dem er Eline. Min gamle jordemoderkollega, der deler lige så vanvittig en humor som jeg selv (om det er en god eller en dårlig ting, vurderer I bare selv).

Eline som tager til Grønland og udforsker jordemoder-livet, dyrker hjemmefødslerne og i øvrigt bare dyrker ALT jordemoder fagligt. Men det ved I jo nok, jer der læser nogle af hendes hyggelige jordemoder-beretninger på hendes blog SortPåHvidt. Det er i øvrigt hende jeg hav tyvstjålet ovenstående tegning fra, for hun er en vanvittig dygtig illustrator.

Men – nu har hun kraftstejleme sagt op som jordemoder! Stilt jordemoder træskoene.

Jeg var fuldstændig mundlam, da jeg læste hendes blog indlæg hvor hun offentliggjorde det – og måske du også er stødt på det? For det er i hvert fald blevet delt en del gange på Facebook.

Hun har fået nok.

Ikke af arbejdspladsen som sådan – men af dem øverst oppe. De der kører i ministerbiler, måske ikke selv har betrådt fødegangene og i øvrigt fortjener et klask i hovedet med et vådt amme indlæg. For de vil have os til at være MERE effektive. De vil ret præcist have os til, at være 2 procent mere effektive, for hvert år der går. Interessant regnestykke i øvrigt. Skal vi satse på, at ham eller hende der har lavet den fantastiske udregning, ikke selv har født børn? Og mon også kvinderne er med på det? At føde 2 procent hurtigere?

Eline skriver meget fint til politikerne: “Hvis vi spænder jeres bælte ind med to huller hvert år, hvor lang tid vil der så gå, før også I får svært ved at trække vejret?”

Jeg vil rigtig gerne opfordre alle jer der læser med, til at klikke HER og læse Elines indlæg og MEGET GERNE smide indlægget et like eller måske endda dele hendes indlæg! Forhåbentlig ender det i hænderne på nogle politikere, der måske endnu engang får en snert dårlig smag i munden, over at Danmark har mistet endnu én af de jordemødre, der helt oprigtigt brændte for faget…men ikke kunne få lov til at gøre sit arbejde godt nok.

Kvinderne der ude fortjener en jordemoder som Eline. Vi skal ikke give politikerne lov til, at jage flere Eliner væk fra faget!


Følg med i Lillemors univers her:

Instagram / Facebook / Bloglovin' / Snapchat: lillemor-blog

lillemorblog_logo

4 kommentarer

 • Ann

  Enig :)👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er SÅ meningsløst! Jeg kunne have skrevet præcis samme indlæg. Jeg er dog glad for at have beholdt mit jordemoderliv og “kun” skiftet kasket til privat jordemoder.
  Det er den største fornøjelse at kunne give “mine” kvinder og par den aller bedste service hver eneste dag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er så trist en udvikling! Det samme sker desværre også på gymnasieområdet, hvor jeg selv hører til. I disse typer erhverv, hvor mange er ildsjæle, der brænder for deres job, er det bare så ærgerligt for alle involverede parter, at ilden er ved at blive kvalt p.g.a. nedskæringer.
  Gad vide, hvor langt vi skal ud, før politikerne kigger op fra deres Excel-ark og ud i den virkelige verden?

  Jeg var selv enormt bange for at føde, og de mange skrækhistorier hjalp ikke på skrækken. Heldigvis havde jeg den sejeste jordemoder, Karin, på Herlev, og mærkede intet til presset personale. I dag tænker jeg kun tilbage på de døgn med en følelse af stolthed og ærefrygt, over at have født min lille pige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg undrer mig ofte over at de gerne have vi laver flere børn, men ikke vil give os ressourcer til at få dem godt til verden, sørge for der er nok pædagoger til at passe på alle de kære børn mens deres forældre holder hjulene igang og give lærerne råderum til at uddanne vores fremtid.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting jeg har hørt mig selv sige #2